Glasvezel voor Balk, Sloten en Oudemirdum
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezel voor Balk, Sloten en Oudemirdum

Glaspoort is begin deze maand officieel van start gegaan met de uitrol van het glasvezelnetwerk in Friesland. De eerste projecten in Balk, Sloten en Oudemirdum in de gemeente de Fryske Marren zijn begin januari aangekondigd door Omrop Fryslan.

Glaspoort start in februari met de aanlegwerkzaamheden in Balk, Oudemirdum en Sloten en is voornemens ruim 2.700 huishoudens te voorzien van sneller internet. De verwachting is dat in mei de eerste woningen worden aangesloten. Het streven is om alle woningen aan het einde van dit jaar aangesloten te hebben.

Een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk

“We zijn verheugd om in Friesland te gaan starten met de uitrol van ons glasvezelnetwerk. Het is de start van een grote campagne om de komende vijf jaar voor meer dan 200 locaties in Friesland 100.000 nieuwe aansluitingen te realiseren. In de kleinere dorpen, woonkernen alsook op bedrijventerreinen”, zegt directeur Glaspoort Jan-Willem Scheerder. “Met de aanleg van ons glasvezelnetwerk gaan we dat nu realiseren voor de inwoners van Balk, Oudemirdum en Sloten.”

Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort in de woning is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee.  Bij meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen bewoners terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het netwerk van Glaspoort. Momenteel hebben al 20 serviceproviders zich aangesloten op het netwerk waaronder KPN, Freedom, XS4All, Kliksafe, Plinq, Budget, Youfone en Solcon.

Versnelde uitrol van glasvezel

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP, twee oer-Hollandse bedrijven die samen investeren in de digitalisering van Nederland. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland, juist in de gebieden die anders achteraan in de rij zouden staan. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.