Glaspoort legt glasvezel aan voor 500 huishoudens in Randwijk en Slijk-Ewijk
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glaspoort legt glasvezel aan voor 500 huishoudens in Randwijk en Slijk-Ewijk

Op 6 september zijn de graafwerkzaamheden gestart om de 2 dorpen aan te sluiten op supersnel en stabiel internet van Glaspoort. De bewoners kunnen vanaf begin volgend jaar gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Daarmee is bijna iedereen in de gemeente Overbetuwe aangesloten op glasvezel.
Samen met aannemer Allinq realiseren wij 500 aansluitingen in de 2 dorpen in de gemeente Overbetuwe. Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Supersnel, betrouwbaar en duurzaam internet is belangrijk om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan het groeiende datagebruik.

Snel internet voor iedereen
Wethouder Wijnte Hol van de gemeente Overbetuwe: “Snel internet is een belangrijke basisvoorziening voor onze inwoners. Als Randwijk en Slijk-Ewijk zijn aangesloten, heeft bijna iedere inwoner de mogelijkheid gehad om aangesloten te worden op glasvezel. In sommige plaatsen is dat nog niet gelukt. Daar kijken we of we maatwerk mogelijk kunnen maken. We blijven ons ervoor inzetten dat alle inwoners gebruik kunnen maken van snel internet.”

Kosteloze glasvezelaansluiting op ons open netwerk
Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in de woning is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Bewoners die een glasvezelaansluiting in huis hebben, kunnen kiezen uit meer dan 25 providers die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op ons open netwerk.

Werkzaamheden gestart en eind oktober gereed
Op 6 september is de eerste schop in de grond gezet aan de Koningin Wilhelminastraat in Randwijk. Aannemer Allinq legt in totaal 4 kilometer aan glasvezel in de grond en sluit 500 huishoudens aan. Eind oktober zijn de graafwerkzaamheden in Randwijk en Slijk-Ewijk afgerond. Begin 2024 kunnen de bewoners gebruik maken van ons supersnelle en betrouwbare glasvezelnetwerk.