Glaspoort rolt glasvezelnetwerk uit op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glaspoort rolt glasvezelnetwerk uit op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven

EINDHOVEN, 3 mei 2022 – Bedrijventerrein De Hurk wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. In het kader van Brainport Eindhoven werd dit bedrijventerrein eerder aangewezen als Topproject Eindhoven. Aansluiting op glasvezel, de digitale infrastructuur van de toekomst, past hier goed bij. 

Aannemer VolkerWessels Telecom gaat in opdracht van Glaspoort aan de slag. Begin juli wordt gestart met de  graafwerkzaamheden. In het najaar wordt begonnen met het aansluiten van ongeveer 900 bedrijven. Glaspoort is reeds gestart met de communicatie naar belanghebbenden.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Naast de bedrijventerreinen Best-Zuid, Udenhout Kreitenmolen en ’s-Hertogenbosch De Rietvelden, sluiten we in Brabant ook De Hurk aan op glasvezel. De uitrol van glasvezel in dit Topproject past perfect in de Brainport-visie. Wij kijken uit naar een succesvolle uitrol van ons glasvezelnetwerk en tevreden ondernemers en bedrijven.”

Glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een overzicht van alle providers is te vinden op: www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.