Joure wordt aangesloten op glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Joure wordt aangesloten op glasvezel van Glaspoort

In Joure, gemeente de Fryske Marren, wordt binnenkort gestart met de aanleg van glasvezel. Glaspoort start naar verwachting eind september met de werkzaamheden, met als doel om voor de zomervakantie van 2023 vrijwel alle woningen aangesloten te hebben op het snelle glasvezelnetwerk.

In totaal wordt meer dan 600 kilometer glasvezelkabel aangelegd om de inwoners van Joure aan te sluiten op het open netwerk van Glaspoort, waarop een ruime keuzemogelijkheid van meerdere aanbieders bestaat. De werkzaamheden worden verricht door aannemer Van Gelder Telecom en de voorbereidingen zijn in volle gang. De komende weken worden de bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. 

 

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Eerder dit jaar zijn we gestart in Balk, Sloten en Oudemirdum in de gemeente De Fryske Marren, nu is ook Joure aan de beurt. Het netwerk van Glaspoort is een open netwerk waarop meerdere aanbieders van telecomdiensten actief zijn. Zo hebben bewoners een ruime keuzevrijheid op dit open netwerk. Bovendien realiseren we de aansluiting kosteloos en vrijblijvend.”

 

Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk van Glaspoort

 

 Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in de woning is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien bewoners meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

 

Versnelde glasvezel uitrol

 

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.