Bedrijventerrein Kreitenmolen in Udenhout krijgt glasvezel
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Bedrijventerrein Kreitenmolen in Udenhout krijgt glasvezel

Bedrijventerrein Kreitenmolen in Udenhout, gemeente Tilburg, wordt aangesloten op glasvezel. De Kreitenmolen is het eerste bedrijventerrein van meerdere bedrijventerreinen die Glaspoort gaat uitrollen in de gemeente Tilburg.

Glaspoort is voornemens om op de Kreitenmolen zo’n 250 bedrijven aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Het project zit nog in de voorbereidende fase. Vorige week zijn de bedrijven per brief geïnformeerd. De werkzaamheden zullen naar verwachting in maart starten.

Een betrouwbaar en open glasvezelnetwerk voor bedrijventerreinen

“Wij gaan ervoor zorgen dat bedrijventerreinen in Nederland zo snel mogelijk worden aangesloten op glasvezel”, zegt COO Martin Wanschers. “Optimale connectiviteit is voor bedrijven van groot belang. Met de aanleg van ons glasvezelnetwerk kunnen ook de bedrijven op bedrijventerrein Kreitenmolen binnenkort gaan genieten van supersnel en betrouwbaar internet. Daarnaast is het glasvezelnetwerk van Glaspoort een open netwerk. Dit betekent dat het netwerk open is voor alle aanbieders van internet- en telecomdiensten die hun diensten willen aanbieden over het netwerk van Glaspoort. Dit biedt bedrijven de vrijheid om uit meerdere providers te kiezen.”

Versnelde uitrol van glasvezel

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.