Glaspoort vraagt vergunning aan voor aanleg glasvezel in gemeente Nieuwkoop
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glaspoort vraagt vergunning aan voor aanleg glasvezel in gemeente Nieuwkoop

Glaspoort heeft de ambitie om in tenminste drie dorpen in de gemeente Nieuwkoop glasvezel aan te gaan leggen. Het gaat om de plaatsen Nieuwkoop, Nieuwveen en Ter Aar. Daarnaast wordt er door Glaspoort onderzocht of er ook andere dorpen in de gemeente Nieuwkoop aangesloten kunnen worden op haar glasvezelnetwerk.

Glaspoort heeft onlangs de vergunning aangevraagd voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Nieuwkoop. De verwachting is dat Glaspoort in 2023 kan starten met de voorbereidende werkzaamheden in de eerste plaatsen. De volgorde van de uitrol wordt nader bepaald. Inwoners worden vooraf per brief geïnformeerd wanneer de uitrol wordt gestart. Deze week ontvangen de inwoners van Nieuwkoop, Nieuwveen en Ter Aar wel al een flyer met meer informatie over Glaspoort.

Kosteloze glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Toestemming geven voor en het verkrijgen van een glasvezelaansluiting van Glaspoort is vrijblijvend, ook al hebben bewoners al een glasvezelaansluiting of abonnement. Bewoners hebben geen verplichting om een abonnement af te sluiten. Indien zij wel een abonnement willen afsluiten kan dat direct, maar ook later. Bijvoorbeeld als zij nog een lopend contract hebben bij een andere telecomaanbieder. 
 
Daarnaast is het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort in de woning is volledig kosteloos. Bewoners die meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Over Glaspoort

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met die joint venture versnelt zij de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort is iedereen klaar voor de toekomst.