Rijswijkse bedrijventerrein Plaspoelpolder krijgt glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Rijswijkse bedrijventerrein Plaspoelpolder krijgt glasvezel van Glaspoort

RIJSWIJK, 16 mei 2022 – Glaspoort sluit bedrijventerrein Plaspoelpolder aan op het glasvezelnetwerk. Afgelopen week is begonnen met de eerste communicatie naar de aan te sluiten adressen.

Aannemer VolkerWessels Telecom gaat in opdracht van Glaspoort aan de slag. De graafwerkzaamheden starten half juni en de eerste aansluiting zal medio december worden gerealiseerd. Er wordt 22 km gegraven met als doel zo'n 1300 adressen aan te sluiten. De aansluitwerkzaamheden zullen naar verwachting rond maart 2023 af worden gerond.

Martin Wanschers, COO Glaspoort: “Eerder dit jaar hebben we aangekondigd om 32 bedrijventerreinen in Rotterdam aan te sluiten op glasvezel. Maar we zijn niet alleen in Rotterdam bezig. Met de aanleg van glasvezel op bedrijventerrein Plaspoelpolder in Rijswijk vergroten we ons netwerk in Zuid-Holland.”

Glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Pocos, Destiny, Kliksafe, Solcon, Nextpertise en Enreach. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.