Glasvezel voor bedrijventerrein de Baanstee in Purmerend
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezel voor bedrijventerrein de Baanstee in Purmerend

Bedrijventerrein de Baanstee in Purmerend wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. De komende tijd is Glaspoort voornemens om circa 873 bedrijven te voorzien van sneller internet. De bedrijven zijn op 12 januari per brief geïnformeerd. Op 25 januari zal er om 16:00 een online glasvezelupdate plaatsvinden om de ondernemers te informeren over de aanleg door Glaspoort.

Op 25 januari zal tijdens de online glasvezelupdate meer worden verteld over de planning en de graafwerkzaamheden door Glaspoort op bedrijventerrein de Baanstee. De uitnodiging voor deze online glasvezelupdate valt op 21 januari bij de bedrijven op de mat. De online glasvezelupdate is ook te vinden op www.glaspoort.nl/glasvezelupdate/ en kan later teruggekeken worden.

Een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk

“We zijn verheugd om op de Baanstee in Purmerend te gaan starten met de uitrol van ons glasvezelnetwerk. Het is de start van een grote campagne om de komende vijf jaar voor meer dan 1300 bedrijventerreinen door heel Nederland nieuwe aansluitingen te realiseren.”, zegt directeur Glaspoort Jan-Willem Scheerder. “Met de aanleg van ons glasvezelnetwerk gaan we dat nu realiseren voor bedrijven op bedrijventerrein de Baanstee.”

Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk

Op het open glasvezelnetwerk van Glaspoort kiezen de bedrijven zelf bij welke beschikbare telecom aanbieder internet- en telecomdiensten worden afgenomen. Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort op bedrijventerrein de Baanstee is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee.  Bij meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen ondernemers terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het netwerk van Glaspoort.  Er zijn inmiddels 20 aanbieders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder Voiceworks, KPN, RoutIt, Pocos en i4Networks. Bedrijven kunnen ook via hun huidige ICT partner de beschikbaarheid en mogelijkheden van het Glaspoort netwerk opvragen.

Een volledig overzicht van de serviceproviders is te vinden op: www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde uitrol van glasvezel

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP, twee oer-Hollandse bedrijven die samen investeren in de digitalisering van Nederland. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland, juist in de gebieden die anders achteraan in de rij zouden staan. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.