Bladel stemt in met de uitrol van glasvezel in Bladel, Netersel, Hapert, Casteren en Hoogeloon
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Bladel stemt in met de uitrol van glasvezel in Bladel, Netersel, Hapert, Casteren en Hoogeloon

 Glaspoort gaat in 5 dorpen in de gemeente Bladel glasvezel aanleggen. Daarvoor heeft de gemeente Bladel met Glaspoort een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het gaat om ruim 8.600 aansluitingen binnen de dorpskernen Bladel, Netersel, Hapert, Casteren en Hoogeloon, die worden aangesloten op glasvezel.

De werkzaamheden zullen nog dit najaar starten. De woningen zullen naar verwachting begin 2025 gebruik kunnen maken van het betrouwbare en duurzame glasvezelnetwerk van Glaspoort. De exacte volgorde wordt nader bepaald en inwoners worden vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Het aansluiten van kleine woonkernen past naadloos in de missie van Glaspoort. De wereld wordt steeds digitaler. En daarom leggen wij een glasvezelnetwerk aan dat meegroeit met de toenemende behoefte naar betrouwbaar internet. Zo kunnen ook de bewoners van de dorpen Bladel, Netersel, Hapert, Casteren en Hoogeloon beschikken over een kosteloze glasvezelaansluiting van Glaspoort. Hierbij wordt niet gewerkt met een aanmeldingsdrempel.”

Open netwerk
Het laten plaatsen van een glasvezelaansluiting in de woning is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien bewoners meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 25 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Freedom en Youfone.