Glasvezelaanleg in Sint Pancras gestart
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezelaanleg in Sint Pancras gestart

Sint Pancras, 28-06-2022 – Glaspoort kondigde in mei aan dat ruim 2600 woningen in Sint Pancras in de gemeente Dijk en Waard worden aangesloten op glasvezel. Op dinsdag 28 juni werd het officiële startsein van de werkzaamheden gegeven. Medio december zijn de werkzaamheden naar verwachting klaar.

De uitrol van glasvezel wordt uitgevoerd door aannemer Kodar. De werkzaamheden starten symbolisch in het hart van Sint Pancras bij dorpshuis De Geist. Daarna zal vanaf de Benedenweg gestart worden om vervolgens heel Sint Pancras te voorzien van het nieuwe glasvezelnetwerk.

Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk van Glaspoort
Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in de woning is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.