Glaspoort gaat Pernis en 32 bedrijventerreinen in Rotterdam aansluiten op glasvezel
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glaspoort gaat Pernis en 32 bedrijventerreinen in Rotterdam aansluiten op glasvezel

ROTTERDAM , 21 maart 2022 – Rotterdam en Glaspoort ondertekenen op 21 maart een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is de ambitie vastgelegd om Pernis en 32 bedrijventerreinen in Rotterdam aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Dit jaar nog wordt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden in Rotterdam Prins Alexander en bedrijvenpark Rotterdam Noord-West. Aannemer Selecta zal de werkzaamheden in opdracht van Glaspoort uitvoeren.

Martin Wanschers, COO van Glaspoort: “Rotterdam is wereldwijd toonaangevend. Het is een moderne stad met een grote aantrekkingskracht voor bedrijven. Op de 32 bedrijventerreinen die wij mogen aansluiten, zijn veel bedrijven geclusterd. Met glasvezel van Glaspoort zorgen we ervoor dat zakelijk Rotterdam (en Pernis) aan wordt gesloten op hèt netwerk van de toekomst: glasvezel. Ik kijk uit naar een prettige en constructieve samenwerking.” De ondernemers van de betreffende bedrijventerreinen worden vooraf geïnformeerd. Eventuele overlast wordt tot een minimum beperkt.

Glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 21 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Youfone, Kliksafe, Solcon en Freedom.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.