Glasvezelaanleg in Heemstede gestart
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezelaanleg in Heemstede gestart

Heemstede, 16 november - De glasvezelaanleg in Heemstede is van start gegaan. Op donderdag 11 november zette Glaspoort de eerste schop in de straat Herfstlaan. Glaspoort verwacht eind 2022 nagenoeg alle huishoudens in Heemstede aangesloten te hebben op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Glaspoort is voornemens om meer dan 13.000 aansluitingen te realiseren.

De uitrol van glasvezel wordt uitgevoerd door de aannemer Kodar. De graafwerkzaamheden starten vandaag bij de wijkcentrale aan de Raadhuisstraat. De eerste 4.000 woningen, in onder andere de Indische wijk, hebben in september een brief van Glaspoort ontvangen met meer informatie.

Goede samenwerking met de gemeente Heemstede

Wethouder Annelies van der Have: “Met de aanleg van dit netwerk kan straks iedere inwoner die dat wil gebruik maken van glasvezel tot in de woning. Dat is goed nieuws voor de inwoners want glasvezel biedt snel internet. En er is nu bij internetverbindingen nog meer te kiezen voor de consument. Door de aanleg van het netwerk wordt bovendien de capaciteit ervan vergroot. En dat is belangrijk met het oog op de toekomst. We gebruiken immers steeds meer data om te internetten, televisie te streamen of te gamen.”

“We willen ervoor zorgen dat iedereen in Nederland zo snel mogelijk kan genieten van een supersnelle en duurzame internetverbinding”, zegt directeur Glaspoort Jan-Willem Scheerder. “Met de aanleg van ons glasvezelnetwerk kunnen we dat volgend jaar al realiseren voor de inwoners van Heemstede. Op naar Glas, Water en Licht!”

Supersnel en betrouwbaar internet

Supersnel en betrouwbaar internet wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Glasvezel zorgt voor het snelste en stabielste internetten. Je streamt, downloadt, videobelt zonder haperingen. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.