Glasvezelaanleg op Nijmeegse bedrijventerreinen gestart
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezelaanleg op Nijmeegse bedrijventerreinen gestart

In december kondigden wij aan dat we ruim 436 adressen op bedrijventerrein Lindenholt in Nijmegen gaan aangesloten op glasvezel. Op woensdag 15 maart werd het officiële startsein van de werkzaamheden gegeven. Deze zomer zijn alle adressen naar verwachting aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. 

Dit is een mijlpaal voor de lokale ondernemers op de bedrijventerreinen van Nijmegen, die hiermee  toegang krijgen tot razendsnel internet via de modernste technologie.

De uitrol van glasvezel wordt uitgevoerd door aannemer Allinq. De werkzaamheden startten symbolisch aan de Weijbroekweg. In totaal wordt er ruim 8000 meter gegraven en bijna 175 kilometer glasvezel uitgerold.

Wethouder Jean-Paul Broeren
Jean-Paul Broeren, wethouder gemeente Nijmegen: “Dit is het startpunt voor de komst van glasvezel  op de Nijmeegse bedrijventerreinen, zodat straks iedereen toegang heeft tot snel internet. Dat is belangrijk voor de lokale ondernemers. Zij hebben goed internet nodig om te kunnen blijven werken.”

Martin Wanschers over glasvezel
Martin Wanschers, COO Glaspoort: ”Wij sluiten alle bedrijven aan die daar toestemming voor geven. Zij krijgen hiermee toegang tot razendsnel internet via de modernste technologie. De uitrol van glasvezel biedt toegang tot internet met een snelheid tot wel 1 Gbps, waardoor deze bedrijven kunnen profiteren van ongekende bandbreedte en connectiviteit.”