Glasvezel uitrol in Wijdemeren begint in Nieuw-Loosdrecht
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezel uitrol in Wijdemeren begint in Nieuw-Loosdrecht

NIEUW-LOOSDRECHT, 22-03-2022 – Glaspoort kondigde in februari aan dat ruim 3000 woningen in Nieuw-Loosdrecht in de gemeente Wijdemeren worden aangesloten op glasvezel. Op dinsdag 22 maart gaven wethouder Joost Boermans en CFO van Glaspoort Ferry Niers op de Nieuw-Loosdrechtsedijk het officiële startsein van de werkzaamheden. Aannemer Allinq verwacht eind 2022 klaar te zijn in Nieuw-Loosdrecht.

Na voltooiing van de werkzaamheden in Nieuw-Loosdrecht worden diverse bedrijventerreinen in de gemeente én de kernen Breukeleveen, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, Ankeveen en ’s-Graveland aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Zodra bekend is wanneer de andere dorpskernen glasvezel krijgen, worden de inwoners geïnformeerd.
 
Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk voor Nieuw-Loosdrecht
Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort is volledig kosteloos voor de bewoners en brengt geen verplichtingen met zich mee. Bewoners die meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 22 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Youfone, Kliksafe, Solcon en Freedom. 

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.