Start glasvezelaanleg gemeente Wijdemeren
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Start glasvezelaanleg gemeente Wijdemeren

NIEUW-LOOSDRECHT , 14 februari - Glaspoort start met de uitrol van het glasvezelnetwerk in de gemeente Wijdemeren.  In maart gaat in Nieuw-Loosdrecht de eerste schop in de grond. Er worden ruim 3000 huisaansluitingen gerealiseerd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden, uitgevoerd door aannemer Allinq, eind 2022 klaar. Er wordt 37,5 km gegraven en er komt ongeveer 75 km aan glasvezelkabel in de grond te liggen. De bewoners worden vooraf geïnformeerd. Bovendien wordt erop toegezien dat eventuele overlast tot een minimum beperkt wordt.
Na voltooiing van de werkzaamheden in Nieuw-Loosdrecht worden diverse bedrijventerreinen in de gemeente en de kernen Breukeleveen, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, Ankeveen en ’s-Graveland aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. De volgorde van de uitrol wordt nader bepaald. Zodra bekend is wanneer de andere dorpskernen op glasvezel worden aangesloten, worden de inwoners vooraf geïnformeerd.

Een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk
Joost Boermans, wethouder openbare ruimte (gemeente Wijdemeren): “Met het vele thuiswerken, beeldbellen, online gamen en het downloaden van series, etc. is het fijn dat er stabielere en snellere verbindingen komen. De werkzaamheden kunnen soms tot hinder leiden, maar de uitrol van glasvezel in onze kernen is supergoed nieuws. Glasvezel aanleggen is investeren in de volgende generatie en een lang gekoesterde wens van vele ondernemers en inwoners. Ik ben trots dat we deze stap nu gaan waarmaken.”
 
Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk voor Nieuw-Loosdrecht
Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort is volledig kosteloos voor de bewoners van Nieuw-Loosdrecht en brengt geen verplichtingen met zich mee. Bij meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen bewoners terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Youfone, Kliksafe, Solcon en Freedom. 

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.