De ACM positief over het langjarige glasvezelaanbod van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

De ACM positief over het langjarige glasvezelaanbod van Glaspoort

Eerder vandaag heeft de ACM een ontwerpbesluit gepubliceerd naar aanleiding van het Wholesale- aanbod dat Glaspoort wil introduceren en eerder bij ACM heeft ingediend. Het aanbod kent aantrekkelijke tarieven, moet gaan gelden voor een periode van acht jaar, met jaarlijks een gematigde aanpassing aan de inflatie. Hiermee wil Glaspoort een stabiel en aantrekkelijk klimaat realiseren voor de telecom aanbieders die gebruikmaken van het glasvezelnetwerk van Glaspoort.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “We zijn blij met de conclusie van ACM dat ons voorstel een goede basis vormt voor telecom bedrijven om duurzaam te concurreren op de consumentenmarkt voor glasvezel internet aansluitingen en staan klaar om dit aanbod te introduceren zodra het ontwerpbesluit definitief is.” 

Glaspoort

Nederlandse huishoudens in dorpen en kleine kernen maar ook bedrijven snakken naar snel en stabiel internet. Dat mogelijk maken is waarom Glaspoort is opgericht. Inmiddels heeft Glaspoort al meer dan 100.000 huishoudens voorzien van glasvezel. Glaspoort heeft de ambitie om de komende vijf jaar circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven te voorzien van een supersnelle en toekomstvaste glasvezelverbinding.

Bericht ACM: https://www.acm.nl/nl/publicaties/acm-voorziet-besparing-huishoudens-oplopend-tot-200-miljoen-euro-jaar-door-toezeggingen-glasvezel