Nog meer huishoudens versneld aangesloten via glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Nog meer huishoudens versneld aangesloten via glasvezel van Glaspoort

Glaspoort gaat de komende jaren nog eens 170.000 extra huishoudens aansluiten op glasvezel. Dat zijn Glaspoort en haar aandeelhouders pensioenuitvoerder APG - namens pensioenfondsklant ABP - en telecom aanbieder KPN vandaag overeengekomen.

Glaspoort kondigde eerder dit jaar aan ruim €1 miljard te gaan investeren in de versnelde aanleg van circa 1 miljoen glasvezel aansluitingen in dorpen, kleine woonkernen en op bedrijventerreinen. Nu komen daar nog eens 170.000 aansluitingen bij, waardoor het plan van Glaspoort op circa 1,2 miljoen aansluitingen in Nederland in 2026 uitkomt.  

CFO Ferry Niers: “De 170.000 extra aansluitingen zijn een mooie toevoeging op onze stevige groei ambities maar vooral ook goed nieuws voor de consument die daardoor veel eerder over een supersnelle, betrouwbare en duurzame internet verbinding via Glaspoort kan beschikken. Met deze extra investering dragen we bij aan de versnelde digitalisering van Nederland en worden digitale diensten en oplossingen voor onder andere mobiliteit, zorg en werken voor steeds meer consumenten en bedrijven beschikbaar. Wij zetten de poort naar de digitale toekomst nog verder open!”

Sinds de oprichting afgelopen juni heeft Glaspoort diverse uitrol projecten in dorpen en kernen opgestart, ligt de uitrol op schema en hebben inmiddels 19 service providers zich aangesloten op het open netwerk. In het eerste kwartaal van 2022 wordt gestart met de aanleg van glasvezel op bedrijventerreinen.

Over Glaspoort

Glaspoort is een 100% Nederlandse joint venture van KPN en APG (de uitvoeringsorganisatie van pensioenfonds ABP). Glaspoort richt zich op de aanleg van glasvezel in kleinere gemeenten, landelijke gebieden en op bedrijventerreinen omdat de aanleg daar nog vaak op zich laat wachten. Glaspoort gaat de komende jaren juist ook in deze gebieden aan de slag en 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven aansluiten op glasvezel. Het netwerk van Glaspoort is een open netwerk waardoor alle aanbieders van internet- en telecomdiensten hun diensten via ons netwerk kunnen aanbieden en de consument zelf kan kiezen. En onze missie is simpel: glasvezel voor iedereen!