Selecta en Glaspoort trappen strategische samenwerking af in Purmerend
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Selecta en Glaspoort trappen strategische samenwerking af in Purmerend

Glaspoort en Selecta zijn voornemens om samen bedrijventerrein de Baanstee in Purmerend aan te sluiten op glasvezel. Naar verwachting worden in het eerste kwartaal van 2022 de werkzaamheden opgestart en kunnen alle bedrijven medio volgend jaar al aangesloten zijn op glasvezel.

Snel en betrouwbaar internet op bedrijventerreinen

Martin Wanschers, COO van Glaspoort: “We zijn verheugd dat we samen met Selecta, één van onze strategische partners, kunnen starten met het realiseren van onze ambitie om in de komende jaren circa 1.400 bedrijventerreinen aan te sluiten op glasvezel. Goede data- en internetverbindingen worden steeds belangrijker. Thuis voor consumenten maar zeker ook voor het bedrijfsleven waar continue bereikbaarheid van groot belang is en er steeds meer gebruik wordt gemaakt van ‘cloud’ gebaseerde applicaties. Met een glasvezelverbinding van Glaspoort is dat mogelijk. ”

Alle voorbereidingen voor de aanleg op bedrijventerrein de Baanstee zijn getroffen en Glaspoort is momenteel in overleg met de gemeente Purmerend voor de benodigde vergunning. Glaspoort verwacht de bewoners en bedrijven in januari te informeren over de start van de werkzaamheden.

Versnelde uitrol van glasvezel

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Onze missie is simpel: glasvezel voor iedereen.

Op de hoogte blijven van onze projecten? Houd dan onze website in de gaten www.glaspoort.nl