Glaspoort viert 1-jarig bestaan
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Glaspoort viert 1-jarig bestaan

Vandaag, donderdag 9 juni, is het 1 jaar geleden dat KPN en APG de start van glasvezelbedrijf ‘Glaspoort’ aankondigden.

Glaspoort is opgericht met als doel een substantiële bijdrage te leveren aan het versnellen van de digitalisering in Nederland. Komende jaren worden circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van supersnel internet.  Inmiddels werken we met een team van 25 enthousiaste collega’s en nog veel meer mensen bij onze partners aan onze missie: glasvezel voor iedereen!

Het eerste jaar was een dynamisch jaar met veel mijlpalen

Door heel Nederland zijn we inmiddels met 7 constructie partners aan het bouwen, zowel in dorpen, kleine kernen als op bedrijventerreinen. Op het open glasvezelnetwerk dat we aanleggen, bieden inmiddels 22 serviceproviders hun telecomdiensten aan. We vierden in november 2021 onze eerste klantaansluiting in Hoogeveen Oost en bij Omrop Fryslân kondigden we de start van de uitrol in de provincie Friesland aan. Daarnaast hebben wij in dit eerste jaar bij alle gemeentes onze plannen aangekondigd!

Ondertussen zijn ook de eerste aansluitingen op de bedrijventerreinen gerealiseerd. Verheugd waren we met de eervolle vermelding van TelecomPaper dat Glaspoort als snelste de eerste 100K ‘homes passed’ heeft gerealiseerd in de vaderlandse FTTH-geschiedenis. In totaal staat de teller 1 jaar na dato op maar liefst 142.122 homes passed.

Als klap op de vuurpijl hebben we de afgelopen periode de voorbereidingen gestart voor meer dan 100 nieuwe consumenten- en 100 nieuwe bedrijventerreinen. Deze gebieden staan vanaf vandaag ook op onze website gepubliceerd www.Glaspoort.nl/projecten.

Glas erop!