Voorgenomen samenwerking Glaspoort en GlasDraad goedgekeurd
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Voorgenomen samenwerking Glaspoort en GlasDraad goedgekeurd

Op 17 april 2023 kondigden wij de samenwerking met GlasDraad, onderdeel van TINC de infrastructuurinvesteerder genoteerd op Euronext Brussel. De aangekondigde samenwerking was onderhevig aan goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De ACM heeft haar goedkeuring verleend waardoor de voorgenomen krachtenbundeling met GlasDraad van start kan gaan.

Met deze goedkeuring kunnen wij vanaf vandaag de samenwerking realiseren met GlasDraad. Hiermee wordt Nederland nog sneller voorzien van razendsnel internet via glasvezel. Onze activiteiten sluiten naadloos op elkaar aan, waarbij GlasDraad voornamelijk actief is in buitengebieden en wij in kleinere gemeenten, dorpen en op bedrijventerreinen. Als onderdeel van deze samenwerking nemen wij een 50% deelneming in GlasDraad, met de mogelijkheid om op termijn GlasDraad volledig te verwerven. Samen met TINC zullen wij extra investeren in de ontwikkelcapaciteit van GlasDraad waardoor de gezamenlijke uitrolambitie wordt gerealiseerd. Goed nieuws voor de digitalisering van Nederland.

Door de samenwerking wordt ook onze expertise met die van GlasDraad gebundeld en kunnen klanten nog beter en op basis van de nieuwste en beste technologieën bediend worden. Op het ‘open netwerk’ van beide bedrijven blijven ook in de toekomst alle telecom aanbieders welkom. Dit betekent een enorme stap vooruit voor de internetervaring en keuzevrijheid van Nederlandse huishoudens en bedrijven.