Terugblik 2021 – eerste jaar Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Terugblik 2021 – eerste jaar Glaspoort

Glaspoort wenst iedereen een gelukkig nieuw jaar!

Op 9 juni afgelopen jaar werd Glaspoort officieel aangekondigd. Een initiatief van pensioenfonds ABP en telecomprovider KPN. 100% Nederlandse bedrijven die met dit initiatief een duurzame bijdrage willen leveren aan de digitalisering van Nederland, met een simpele missie: glasvezel voor iedereen.

In nog geen jaar tijd hebben al 19 serviceproviders zich aangesloten bij Glaspoort www.Glaspoort.nl/providers.

Op 1 oktober gingen we live met onze eigen Wholesale Breedband Toegang (WBT) en waren er meteen al 30.000 aansluitingen bestelbaar voor onze serviceproviders.

Daarnaast zijn we in Heemstede én Hoogeveen Oost gestart met het aanleggen van ons netwerk en sloten we in Hoogeveen Oost tevens de eerste woning aan. Deze tevreden bewoners konden gelijk gebruikmaken van de snelle internetverbinding. Ook hebben we eind 2021 de eerste bedrijventerreinen van onze planning aangekondigd, waar we de komende maanden hard aan de slag gaan.

In december vond er nog een andere grootse aankondiging plaats. De komende jaren zullen wij namelijk nog eens 170.000 extra huishoudens aansluiten op glasvezel waardoor Glaspoort op circa 1,2 miljoen aansluitingen in Nederland in 2026 uitkomt

Als klap op de vuurpijl behaalden wij over 2021, ruimschoots onze ambitie van 70.000 aansluitingen in het eerste jaar en eindigde de teller op 71.138

Een mooie start van de 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven die wij de komende jaren willen aansluiten op ons netwerk.

2021 was in alle opzichten een vliegende start voor Glaspoort.