Vijf dorpen in de gemeente Leeuwarden worden aangesloten op glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Vijf dorpen in de gemeente Leeuwarden worden aangesloten op glasvezel van Glaspoort

11 augustus – In vijf Friese dorpen start Glaspoort binnenkort met de aanleg van glasvezel. Naar verwachting starten de werkzaamheden in Grou, Stiens, Britsum, Jelsum en Koarnjum vanaf oktober, zodat de eerste bewoners vanaf december aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk van Glaspoort.

In totaal wordt meer dan 90 kilometer glasvezelkabel aangelegd om de bijna 6.500 inwoners van de vijf Friese dorpen aan te sluiten op het open glasvezelnetwerk van Glaspoort, waarop een ruime keuzemogelijkheid van meerdere aanbieders bestaat. De werkzaamheden worden verricht door aannemer Allinq en de voorbereidingen zijn in volle gang. Binnenkort worden de inwoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “We realiseren de aansluiting kosteloos en vrijblijvend. Ook inwoners die al een glasvezelaansluiting hebben, kunnen toestemming geven. Het netwerk van Glaspoort is een open netwerk waarop meerdere aanbieders van telecomdiensten actief zijn. Zo hebben bewoners een ruime keuzevrijheid.”

Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk van Glaspoort

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in de woning is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien bewoners meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.