Herten wordt als eerste Limburgse plaats aangesloten op glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Herten wordt als eerste Limburgse plaats aangesloten op glasvezel van Glaspoort

HERTEN, 25 april 2022 – In Herten worden ruim 3800 huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Medio juli wordt gestart met voorbereidende werkzaamheden. De graafwerkzaamheden worden in september aan de Bisschop Lindanussingel gestart. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin juni 2023 afgerond.

Aannemer Circet voert namens Glaspoort de werkzaamheden uit. In totaal wordt ongeveer 56 km gegraven om inwoners van Herten te voorzien van snel internet. Er wordt op toegezien dat eventuele overlast tot een minimum wordt beperkt.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Herten is de eerste Limburgse plaats waar we actief glasvezel gaan uitrollen. Naar verwachting zullen meer plaatsen in de zuidelijke provincie gaan volgen. En daarmee sluiten we ook Limburg aan op het glasvezelnetwerk: het digitale fundament van de toekomst. We kijken uit naar een prettige samenwerking met de gemeente en inwoners.”
 
Glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Cambrium, Solcon, Infopact en Freedom.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.