Start glasvezeluitrol in Hoogkerk
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Start glasvezeluitrol in Hoogkerk

HOOGKERK, 14 juni 2022 – Hoogkerk wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Eind juli wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden. In totaal worden ruim 4.100 huishoudens voorzien van een glasvezelaansluiting. Naar verwachting zijn medio 2023 vrijwel alle adressen aangesloten.

Aannemer Allinq gaat voor Glaspoort aan het werk. In totaal wordt 30 kilometer glasvezelkabel aangelegd om de inwoners van Hoogkerk te voorzien van snel internet. Bewoners worden vooraf en tijdens de uitrol van glasvezel geïnformeerd over de werkzaamheden in hun straat.  Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “In de huidige samenleving kunnen we niet meer zonder snel internet. Met een kosteloze glasvezelaansluiting van Glaspoort zijn de inwoners van Hoogkerk ook nog eens vrij in de keuze bij welke serviceprovider ze hun gewenste diensten afnemen.”

Kosteloze glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, Cambrium en Kliksafe. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.

er wordt gegraven met een graafmachine