Eerste woning in Nieuw-Loosdrecht aangesloten op het glasvezelnetwerk
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Eerste woning in Nieuw-Loosdrecht aangesloten op het glasvezelnetwerk

Vorige week heeft Glaspoort de eerste woning in Nieuw-Loosdrecht aangesloten op glasvezel. De bewoners hebben daardoor de beschikking over supersnel en betrouwbaar internet. Glaspoort en aannemer Allinq willen eind 2022 alle 3.000 woningen in Nieuw-Loosdrecht aangesloten hebben op het glasvezelnetwerk. Hierna komen de bedrijventerreinen en de andere kernen aan bod.

Om de eerste inwoner te feliciteren met de glasvezelaansluiting, overhandigde Glaspoort op woensdag 1 juni bloemen aan de bewoners.  Het officiële startsein van de werkzaamheden vond plaats op dinsdag 22 maart. Glaspoort vervangt de bestaande koperkabel door glasvezelkabel, zodat data snel en betrouwbaar kan worden verstuurd. Binnen het project werkt Glaspoort nauw samen met toezichthouders van de gemeente. Zij zien erop toe dat de werkzaamheden met de juiste kwaliteit en binnen de gemaakte afspraken worden uitgevoerd.

Planning

Na voltooiing van de werkzaamheden in Nieuw-Loosdrecht worden diverse bedrijventerreinen in de gemeente en de kernen Breukeleveen, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, Ankeveen en ’s-Graveland aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Zodra bekend is wanneer de andere dorpskernen op glasvezel worden aangesloten, worden de inwoners vooraf geïnformeerd.

Over Glaspoort

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.