Sint Pancras wordt aangesloten op glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Sint Pancras wordt aangesloten op glasvezel van Glaspoort

SINT PANCRAS, 16 mei 2022 – Glaspoort gaat het oude dorp Sint Pancras aansluiten op het glasvezelnetwerk. Ruim 2600 huishoudens worden aangesloten. De werkzaamheden starten in juni. De eerste communicatie naar bewoners is reeds gestart.

Aannemer Kodar voert de werkzaamheden uit in opdracht van Glaspoort.
Er wordt 31 km gegraven en 44 km aan glasvezelkabels uitgerold. Naar verwachting wordt eind augustus het eerste huishouden aangesloten. Medio december zijn de werkzaamheden naar verwachting klaar.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Naast bedrijventerreinen sluiten we ook kleinere kernen als Sint Pancras aan. Dat past naadloos in de visie en missie van Glaspoort. Consumenten worden kosteloos aangesloten op ons netwerk. Met de uitrol van glasvezel wordt één van de oudste dorpen van Nederland toekomstbestendig gemaakt op het gebied van digitale infrastructuur. En dat is waar we het voor doen.”

Glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.