Bedrijventerrein IJsseloord in Arnhem krijgt binnenkort razendsnel internet
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Bedrijventerrein IJsseloord in Arnhem krijgt binnenkort razendsnel internet

In samenwerking met aannemer Allinq gaan we maar liefst 234 kilometer aan glasvezelkabels aanleggen op bedrijventerrein IJsseloord in Arnhem verspreid over 34 kilometer graafwerk. Het project telt in totaal 1100 aansluitingen. De werkzaamheden starten in mei en zullen, naar verwachting, in het eerste kwartaal van 2024 voltooid zijn.

IJsseloord is een belangrijk bedrijventerrein binnen de regio Arnhem. Met de aanleg van dit nieuwe glasvezelnetwerk wordt de digitale infrastructuur flink verbeterd. Bedrijven kunnen hun data- en communicatiediensten optimaliseren. De directe voordelen van glasvezel zijn onder meer snel internet en stabiele en betrouwbare verbindingen. Dit zal resulteren in een hogere productiviteit, betere samenwerking en nieuwe kansen voor ondernemers.

Na IJsseloord worden de bedrijventerreinen Gelderse Poort, Overmaat en Rijkerswoerd voorzien van glasvezel. Het initiatief zal daarmee een belangrijke impuls geven aan de economische ontwikkeling en het vestigingsklimaat van het gebied.

Met de aanleg van het glasvezelnetwerk zet Arnhem weer een belangrijke stap voorwaarts in haar ontwikkeling en blijft het vooroplopen als moderne en innovatieve stad.