Glaspoort en NG-BLU Networks tekenen samenwerkingsovereenkomst
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Glaspoort en NG-BLU Networks tekenen samenwerkingsovereenkomst

Deze week hebben Wholesale service provider NG-BLU Networks en Glaspoort een samenwerkingsovereenkomst getekend waardoor de klanten en partners van NG-BLU Networks vanaf 1 november gebruik kunnen maken van het glasvezelnetwerk van Glaspoort.

NG-BLU Networks is een snelgroeiende aanbieder van datacommunicatie-, (IP)telefonie-, internet- en (regionale) colocatie. Inmiddels behoort NG-BLU Networks tot de top 3 van onafhankelijke aanbieders in Nederland. De diensten van NG-BLU Networks worden opgezet als bouwstenen, zodat – inmiddels meer dan 500 - professionele ICT dienstverleners, een compleet pakket hoogwaardige oplossingen aan hun eindklanten en gebruikers kunnen leveren.

Glaspoort heeft de ambitie om in de komende jaren circa 1 miljoen glasvezel aansluitingen te realiseren in voornamelijk kleinere gemeenten en kernen, landelijke gebieden en op bedrijventerreinen. De missie van Glaspoort is simpel: glasvezel voor iedereen.

Jacco Kouwenberg, directeur van NG-BLU Networks: “De toevoeging van infrastructuur van Glaspoort aan ons portfolio, biedt onze partners en eindklanten wéér extra mogelijkheden tot het leveren van betaalbaar glasvezel, juist ook aan bedrijven en instellingen. Er is een grote vraag naar de levering van betaalbaar glasvezel, de infrastructuur van Glaspoort zal een grote verschuiving betekenen in het infrastructuur landschap, immers koper gebaseerde infrastructuur (ADSL en (B)V(V)DSL) zal de komende tijd uit gefaseerd gaan worden. NG-BLU Networks biedt haar partners maximale ondersteuning bij deze kansen en migraties.”

Jan-Willem Scheerder directeur van Glaspoort: "We zijn verheugd dat we NG-BLU Networks als Wholesale service provider mogen aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Glaspoort is een open Wholesale netwerk en partners als NG-BLU Networks zijn voor ons de onmisbare schakel tussen ons netwerk en de eindklant. We hebben de eerste 40.000 aansluitingen gerealiseerd en liggen goed op koers om onze doelstelling van minimaal 70.000 glasvezelaansluitingen in ons eerste jaar te gaan halen."

We kijken uit naar een goede samenwerking! Voor meer informatie: www.ngblunetworks.nl www.glaspoort.nl