Glaspoort en Allinq bouwen glasvezelnetwerken die nieuwbouwwoningen klaarmaken voor de toekomst
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Glaspoort en Allinq bouwen glasvezelnetwerken die nieuwbouwwoningen klaarmaken voor de toekomst

Glaspoort heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Allinq voor de uitrol van glasvezelnetwerken in nieuwbouwwijken. In Nederland zijn volgens de voorspellingen van het CPB zo'n één miljoen nieuwe woningen nodig. Dat moeten energieneutrale woningen zijn, goed bereikbaar en inspelend op toekomstige behoeften. Om dit te realiseren is er een sterke afhankelijkheid van snelle en betrouwbare internetverbindingen. Denk aan het streamen van films, op afstand bedienbare deursloten, de videodeurbel en andere slimme toepassingen die je wooncomfort verhogen. Ook het monitoren van de opbrengst van zonnepanelen wordt steeds belangrijker, en op afstand je wasmachine aan zetten op het moment dat de stroomprijs het laagst is.

Martin Wanschers, COO Glaspoort: “Optimale connectiviteit is voor nieuwbouwwoningen van groot belang. Ons doel is om nieuwbouwwoningen in onze aansluitgebieden aan te sluiten op ons glasvezelnetwerk. En dat nog voordat de bewoner de sleutel krijgt.’ 

De uitrol van glasvezel in nieuwbouwwijken is een omvangrijke en complexe opgave, waarin veel belanghebbenden zijn. Om hier een succes van te maken heeft Glaspoort in Allinq een partner gevonden met jarenlange ervaring in de telecommarkt. Deze samenwerking zorgt voor innovatieve oplossingen. 
 
Klaas Talma, COO Allinq: “We zijn blij om de samenwerking met Glaspoort te kunnen verbreden en onze ervaring in de telecom nu ook op nieuwbouw in te zetten. Door het verder toepassen van digitalisering, dragen wij – op onze beurt – bij aan een duurzame samenleving.”