Glaspoort optimaliseert planning glasvezelprojecten met Bizzomate
Direct naar hoofdinhoud
Zakelijk

Glaspoort optimaliseert planning glasvezelprojecten met Bizzomate

Wij lieten door Bizzomate, specialist in software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, een applicatie ontwikkelen. De applicatie, op basis van Mendix low-code, laat de status zien van de honderden glasvezelprojecten die wij momenteel uitvoeren in heel Nederland. Wij hebben hierdoor meer inzicht in projecten en we kunnen onze partners efficiënter aansturen.

Met onze 28 medewerkers beheren wij momenteel glasvezelprojecten op meer dan 200 plekken in Nederland. Externe partners leggen de glasvezelnetwerken aan. Om Glaspoort meer overzicht te geven over de status, taken en mijlpalen van de projecten ontwikkelde Bizzomate in acht weken ‘Liberation’, een applicatie op basis van Mendix low-code. De applicatie is cruciaal om de projecten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en de doelstellingen te realiseren. 

‘Liberation’-applicatie brengt alle data samen
De applicatie fungeert als ‘single source of information’ waar alle data over de lopende glasvezelprojecten te vinden zijn en waar alle project management officers, controllers, en productieleiders gebruik van maken. Een dashboard geeft het management inzicht in de status van alle projecten. Daarnaast laat een budgetmodule zien of projecten binnen budget blijven. De applicatie is in korte tijd een belangrijk onderdeel geworden in de aansturing van de dagelijkse werkzaamheden van ruim duizend medewerkers.

Martin Wanschers, COO bij Glaspoort: “We zijn met Bizzomate in zee gegaan omdat we wisten wat we in huis haalden met hun kennis en expertise van het digitaliseren van bedrijfsprocessen. De nieuwe applicatie die ze hebben ontwikkeld, stelt ons in staat om transparant en voorspelbaar om te gaan met onze projecten. We zijn nu richting onze bouwpartners veel meer in control dan anderhalf jaar geleden toen we startten met dit project. Zo kunnen we vanuit Glaspoort projecten en partners beter en efficiënter aansturen. Deze nieuwe applicatie brengt ons dan ook aanzienlijk dichter bij ons doel om binnen 5 jaar 1,2 miljoen glasvezelaansluitingen te realiseren.”

Henry Kraaijenbos, partner bij Bizzomate: “Bij Bizzomate zijn we niet bang om onze klanten flink te challengen over de business waarde die een applicatie moet gaan leveren. Dit levert uiteindelijk betere applicaties op die ook écht worden gebruikt. Dit geldt ook voor de Mendix low-code applicatie die we hebben ontwikkeld voor Glaspoort. Met deze applicatie heeft Glaspoort op elk moment inzicht in de status van projecten, weten ze wie welke acties moet uitvoeren, op welke termijn en met welk budget. Zo kan Glaspoort partners efficiënter aansturen en projecten op tijd en binnen budget afronden. En dat is precies de toegevoegde waarde die we klanten met onze applicaties willen bieden.”

Toegang voor externe partners
Momenteel wordt de applicatie dagelijks gebruikt door medewerkers van Glaspoort. In de toekomst wil Glaspoort ook externe partners toegang geven tot de nieuwe centrale omgeving. Zo wordt het ook voor hen inzichtelijk wat de status is van projecten en welke aanvullende input nodig is. Hierdoor kunnen ook zij tijdig bijsturen en kunnen bewoners en ondernemers nog sneller worden aangesloten op het duurzame glasvezelnetwerk van Glaspoort.