Nieuwbouw
Direct naar hoofdinhoud

Glasvezel in jouw nieuwbouwwoning

veel glasvezelkabels op een rol
Nieuwbouwwoning met bewoner

Bouw je je woning op eigen initiatief?

Bouw je je woning zelf of maakt je woning geen deel uit van een nieuwbouwproject? Wil je zelf bepalen wanneer je glasvezel aanlegt? Dat kan! Doe eenvoudig een aanvraag via mijnaansluiting.nl en wij zorgen voor de rest.

Stap 1: Vraag een aansluiting aan
Vraag je aansluiting minimaal 13 weken voor de sleuteloverdracht aan op mijnaansluiting.nl. Zo hebben wij voldoende tijd om alles voor te bereiden.

Stap 2: Wij beoordelen je aanvraag

Binnen 5 werkdagen laten we je weten of je aanvraag is goedgekeurd. Soms vragen we een eigen bijdrage voor de aanleg.

Stap 3: Montage
We proberen de glasvezelaansluiting 2 weken voor de sleuteloverdracht te monteren. Zodat je vanaf dag 1 gebruik van kan maken.

Bouwt een projectontwikkelaar je woning?

Gaat je woning in een nieuwbouwproject gebouwd worden? Dan regelt de projectontwikkelaar de glasvezelaansluiting voor je.

Hoe werkt het?

Aanvraag door projectontwikkelaar: De projectontwikkelaar doet een aanvraag voor een glasvezelaansluiting voor het hele project.

Ontwerp en afstemming: Wij maken een ontwerp voor het netwerk en stemmen dit af met andere partijen.

Aanleg: De glasvezel wordt aangelegd in de straat en naar de woningen.

Montage: De glasvezelaansluiting wordt gemonteerd in de woningen, voor de sleuteloverdracht.

 

Twijfel je of er een glasvezelaansluiting is aangevraagd? Vraag dit dan na bij de projectontwikkelaar.

 
nieuwbouw hoogbouw
Aanleg huisaansluiting

Wat zijn de kosten van een aansluiting?

Wordt jouw woning in een nieuwbouwproject gebouwd en is het binnen ons aansluitingsgebied? Dan wordt je in de meeste gevallen kosteloos aangesloten op ons glasvezelnetwerk. Mochten er kosten verbonden zijn aan de aanleg dan informeren we je daar helder over. Daar zorgen wij voor.

Wil je gebruikmaken van de aansluiting?

Met alleen een glasvezelaansluiting heb je nog geen internet. Daarvoor heb je een abonnement nodig bij een provider. Wij werken samen met verschillende providers, dus je kunt zelf kiezen waar je een abonnement afsluit.
Internet gebruikers
adviseur glasvezel

Glasvezel in je nieuwbouwwoning: 3 tips

We maken allemaal steeds meer gebruik van supersnel internet en smart home toepassingen. Denk aan slimme verlichting, thermostaten en beveiligingscamera's.

Voor een goede werking is het slim om hier tijdens de bouw van je woning alvast rekening mee te houden. Met deze 3 tips zorg je ervoor dat je straks geniet van een optimale verbinding:

1. Zorg voor een bekabelde verbinding
Het internetsignaal wordt in huis via UTP-kabels verspreid. Deze kabels zorgen voor een stabiele en snelle verbinding. Denk alvast na waar je straks televisie wilt kijken of internet wilt gebruiken. Laat vervolgens de UTP-kabels aanleggen op deze plekken.

2. Laat loze leidingen aanleggen
Weet je nog niet waar je de UTP-kabels wilt laten aanleggen? Laat dan loze leidingen aanleggen. Dan kan je later alsnog besluiten waar je de verbinding nodig hebt.

3. Laat voldoende stopcontacten installeren
Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd, dat is fijn. Maar je wifibereik wordt daardoor ook minder. Laat daarom voldoende stopcontacten aanleggen. Zo heb je altijd plek voor wifiversterkers.