Glasvezeluitrol op bedrijventerrein Calveen in Amersfoort begint
Direct naar hoofdinhoud

Glasvezeluitrol op bedrijventerrein Calveen in Amersfoort begint

Glaspoort begint nog deze maand met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Calveen in Amersfoort. Hierbij worden bijna 700 ondernemers aangesloten op het netwerk van Glaspoort. De verwachting is dat de werkzaamheden in de zomer van 2024 zijn afgerond.
Bedrijven blijven bereikbaar
De ondernemers op bedrijventerrein Calveen krijgen, net als de ondernemers op bedrijventerreinen De Hoef, Isselt, Wieken-Vinkenhoef krijgen een razendsnelle internetverbinding via het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Hierbij legt zij bijna 15 kilometer glasvezelkabels aan om de bijna 700 ondernemers op glasvezel aan te sluiten. Tijdens de aanleg zal de overlast tot een minimum beperkt worden, waarbij bedrijfspanden steeds bereikbaar blijven.

Economische groei
Martin Wanschers, COO van Glaspoort: “Met het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven profiteren van hogere snelheden en betere verbindingen, waardoor ze beter in staat zijn om te concurreren in een steeds digitalere economie. We kijken ernaar uit om deze bedrijventerreinen van Amersfoort te voorzien van de nieuwste technologie. We hopen dat onze inspanningen bijdragen aan de economische groei van de regio.” 
 
Vrijblijvende glasvezelaansluiting
Lokale ondernemers kunnen nog steeds toestemming geven voor een vrijblijvende aansluiting in hun bedrijfspand. De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de panden is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Met de glasvezelaansluiting biedt Glaspoort ondernemers de mogelijkheid om zich voor te bereiden op digitale ontwikkelingen.