Glasvezel voor bedrijventerreinen in Echt-Susteren
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezel voor bedrijventerreinen in Echt-Susteren

De ondernemers op bedrijventerreinen De Berk in Echt en Wolfskoul in Susteren krijgen een razendsnelle internetverbinding via het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Glaspoort rolt hier 37 kilometer glasvezelkabels uit om meer dan 425 bedrijven aan te kunnen sluiten. Tijdens de aanleg zal de overlast tot een minimum beperkt worden. De bedrijfspanden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Vrijblijvende en kosteloze glasvezelaansluiting
Lokale ondernemers kunnen nog steeds toestemming geven voor een vrijblijvende aansluiting in hun bedrijfspand. De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de panden is kosteloos. Met de glasvezelaansluiting biedt Glaspoort ondernemers de mogelijkheid om zich voor te bereiden op digitale ontwikkelingen.

Open netwerk van Glaspoort
Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in het pand brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels bijna 30 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq en Odido. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.