Start aanleg glasvezelnetwerk Rigtersbleek en Schuttersveld in Enschede
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Start aanleg glasvezelnetwerk Rigtersbleek en Schuttersveld in Enschede

Ook op bedrijventerreinen Rigtersbleek en Schuttersveld in Enschede leggen wij glasvezel aan. Het nieuwe netwerk zal maar liefst 278 lokale ondernemers aansluiten. Hiermee wordt een aanzienlijke boost geven aan de digitale infrastructuur van deze bedrijfslocaties.

Met een totale lengte van 48 kilometer aan glasvezelkabels zal het netwerk de snelheid en capaciteit van internetverbindingen op Rigtersbleek en Schuttersveld aanzienlijk verbeteren. Dit zal bedrijven in staat stellen om te profiteren van ultrasnelle en stabiele internetverbindingen, wat essentieel is voor moderne zakelijke communicatie en groei.

De aanleg van glasvezel
De aanleg van het glasvezelnetwerk start begin juni en zal naar verwachting einde van dit jaar worden voltooid. Aannemer Siers verzorgt voor ons de aanleg. Tijdens de aanlegwerkzaamheden blijven de bedrijfspanden bereikbaar. Hoewel deze uitrol specifiek gericht is op Rigtersbleek en Schuttersveld, hopen wij in de toekomst ook andere bedrijventerreinen in Enschede te laten profiteren van de voordelen van het duurzame glasvezel. Ook onderzoeken we momenteel de mogelijkheid om glasvezelnetwerken aan te leggen op het Eeftink, Euroregio Bedrijvenpark, Hardick en Seckel, Havengebied, Josink Es, de Marssteden en Kennispark Twente.

Samen met Siers kijken wij uit naar de succesvolle voltooiing van dit project en de voordelen die het zal bieden aan de bedrijven op Rigtersbleek en Schuttersveld. Samen wordt een grote stap voorwaarts gezet in de digitale toekomst van de gemeente Enschede.