Glasvezel in de grond op de Bloemakkers in Gieten
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezel in de grond op de Bloemakkers in Gieten

Met de aanleg van glasvezel op bedrijventerrein de Bloemakkers in de gemeente Aa en Hunze zijn we gestart. Met glasvezel verbetert de digitale infrastructuur van het bedrijventerrein. We starten eind oktober van dit jaar met de werkzaamheden.

Samen met aannemer Siers Groep realiseren wij 147 aansluitingen op de Bloemakkers. Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is stabieler en betrouwbaarder dan het huidige netwerk en verbruikt bovendien minder energie. Supersnel, betrouwbaar en duurzaam internet is van groot belang om te voldoen aan het sterk toegenomen datagebruik.

Goede stap voorwaarts
Michel Wolken, projectmanager van Glaspoort, over het belang van glasvezel: “Glasvezel op de Bloemakkers zorgt voor een goede stap voorwaarts voor de lokale ondernemers. Het verstevigt hun concurrentiepositie.”

De glasvezelvoorbereider komt langs
Bart Kuipers, teammanager Siers Groep: “Dit is een belangrijke stap voor de ondernemers in Gieten. Binnenkort komen onze glasvezelvoorbereiders langs de bedrijfspanden. Samen met de ondernemers en pandeigenaren wordt dan bepaald waar de glasvezelaansluiting geïnstalleerd kan worden.”

Vrijblijvende aansluiting op open netwerk
Lokale ondernemers kunnen toestemming geven voor een vrijblijvende aansluiting in hun bedrijfspand. De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de panden is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Met een glasvezelaansluiting in het pand heeft de ondernemer de keuze uit bijna 30 serviceproviders op ons open netwerk.

Glasvezelaanleg gereed in maart 2024
Eind oktober verwachten we te starten met de graafwerkzaamheden op de Bloemakkers in Gieten. Er wordt 28 kilometer glasvezel uitgerold voor 147 aansluitingen. Naar verwachting kunnen de aangesloten bedrijven vanaf maart 2024 gebruik maken van het supersnelle glasvezelnetwerk. Tijdens de werkzaamheden blijven de bedrijfspanden bereikbaar.