Glasvezel in Kortenhoef
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezel in Kortenhoef

Aannemer Allinq legt voor ons glasvezel aan in Kortenhoef. Hiervoor wordt ruim 65 kilometer gegraven en 675 kilometer glasvezelkabel aangelegd. De werkzaamheden beginnen eind maart en zijn naar verwachting in het begin van 2024 afgerond.

Met deze aanleg realiseren wij bijna 4800 aansluitingen voor de bewoners en bedrijven in Kortenhoef. De werkzaamheden beginnen in de Prinsessenbuurt in de buurt van het zwembad. Bewoners en bedrijven worden tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden. Het gebruik van glasvezel biedt vele voordelen, zoals sneller en stabieler internet, scherpere televisiebeelden en betere telefonieverbindingen.

Wethouder Els Kruijt: “De afgelopen jaren is gebleken hoe belangrijk een goed digitaal netwerk is. Niet alleen voor onze inwoners, maar ook voor onze bedrijven. Ik ben daarom blij dat Glaspoort binnenkort start met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Kortenhoef. Voor het einde van het jaar is de gehele kern voorzien van een snel en stabiel glasvezelnetwerk. Later dit jaar wordt er ook een glasvezelnetwerk aangelegd in ’s-Graveland en Ankeveen. Daarnaast ben ik met Glaspoort in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden en voorwaarden om ook twee extra gebieden in Nederhorst den Berg aan te laten sluiten op het glasvezelnetwerk.”

“Glaspoort zorgt voor digitale verbinding”, zegt Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort. “Met de kosteloze aanleg van ons glasvezelnetwerk kunnen de bewoners van Kortenhoef binnenkort genieten van snel en betrouwbaar internet.”