Glaspoort sluit Elshout en Vlijmen aan op glasvezel
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glaspoort sluit Elshout en Vlijmen aan op glasvezel

HEUSDEN , 4 april 2022 – Glaspoort sluit zo'n 8000 huishoudens in Elshout en Vlijmen aan op glasvezel. Aannemer Circet begint deze maand nog met de voorbereidende werkzaamheden in Elshout. Naar verwachting zijn beide kernen medio januari 2023 aangesloten. Bewoners worden vooraf geïnformeerd. Glaspoort ziet erop toe dat eventuele overlast tot een minimum wordt beperkt.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “We gaan ons glasvezelnetwerk uitrollen in gemeente Heusden. We starten in Elshout en Vlijmen, maar later volgen ook Haarsteeg, Heusden en Oudheusden. Met glasvezel wordt een nieuw fundament gelegd voor de digitale toekomst. We kijken uit naar een fijne samenwerking met gemeente en inwoners.”
 
Glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, Infopact en Freedom.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.