Bedrijventerrein De Rietvelden in ‘s-Hertogenbosch wordt aangesloten op glasvezel
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Bedrijventerrein De Rietvelden in ‘s-Hertogenbosch wordt aangesloten op glasvezel

‘s-HERTOGENBOSCH, 3 mei 2022 – Glaspoort sluit het grootste bedrijventerrein van ’s-Hertogenbosch, De Rietvelden, aan op haar glasvezelnetwerk. Het bedrijventerrein maakte in de afgelopen jaren een transformatie door waarbij brandstofsilo’s en de zware metaalindustrie plaats hebben gemaakt voor duurzame initiatieven. De uitrol van het duurzame glasvezelnetwerk op deze locatie past goed in deze beweging.

Aannemer VolkerWessels Telecom gaat in opdracht van Glaspoort aan de slag. De graafwerkzaamheden zullen naar verwachting eind mei starten. In het najaar wordt begonnen met het aansluiten van ongeveer 1100 bedrijven. Glaspoort is reeds gestart met de communicatie naar de belanghebbenden.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Naast de bedrijventerreinen Best-Zuid, Udenhout Kreitenmolen en Eindhoven De Hurk, sluiten we in Brabant ook De Rietvelden aan op glasvezel. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch en uiteraard tevreden ondernemers en bedrijven.”

Glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.