De eerste Glaspoort glasvezelaansluitingen in ‘s Gravenmoer
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

De eerste Glaspoort glasvezelaansluitingen in ‘s Gravenmoer

De aanleg van glasvezel in ’s Gravenmoer is in volle gang. Sinds november realiseert Glaspoort de eerste glasvezelaansluitingen in de woningen. Roy Weijgerse projectmanager van Glaspoort was aanwezig om de eerste bewoner van ’s Gravenmoer met een glasvezelaansluiting van Glaspoort, een bloemetje te overhandigen.

Aanleg glasvezel
Er komt veel kijken bij de aanleg van een glasvezelnetwerk. Aannemer Circet legt voor Glaspoort het glasvezelnetwerk aan. Hierbij wordt ongeveer 200 kilometer glasvezel aangelegd om de bewoners van ’s Gravenmoer aan te kunnen sluiten.

Het belang van glasvezel
Supersnel, betrouwbaar en duurzaam internet is van groot belang voor de toenemende behoefte aan internet. Bewoners die direct gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels bijna 30 serviceproviders actief op het open netwerk.

Toestemming geven nog mogelijk voor kosteloze aansluiting
De aanleg naar de woningen en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in een woning is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Bewoners die nog geen toestemming hebben gegeven voor het aansluiten van hun woning kunnen dit doen via de website van Glaspoort. Ook bewoners die al een glasvezelaansluiting hebben van Delta, kunnen toestemming geven. Ze krijgen een tweede aansluitpunt. Zij kunnen dan ook kiezen uit de vele internetproviders op het open netwerk van Glaspoort.