Eerste glasvezelaansluiting op De Kampen in gemeente Maasdriel
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Eerste glasvezelaansluiting op De Kampen in gemeente Maasdriel

Op 20 juni werd het eerste bedrijf op bedrijventerrein De Kampen in Hedel aangesloten op glasvezel van Glaspoort. Naar verwachting zijn in september van dit jaar de aansluitingen op dit bedrijventerrein voltooid. De bedrijven kunnen dan genieten van een supersnelle internetverbinding via glasvezel.

In april is de uitrol van glasvezel begonnen op bedrijventerrein De Kampen in de gemeente Maasdriel. Inmiddels is ongeveer 7 kilometer gegraven en al bijna 50 kilometer glasvezel in de grond gelegd. Nu worden de aansluitingen in de bedrijfspanden gemaakt. Van Rijnsbergen BV is het eerste bedrijf op De Kampen waar een glasvezelaansluiting van Glaspoort wordt gemonteerd. Danielle Vos - van Rijnsbergen van Van Rijnsbergen BV is blij met de mogelijkheden van deze supersnelle en stabiele internetverbinding: "Wij zijn al vanaf 1918 een familiebedrijf in de transport en logistiek dienstverlening in de ruimste zin van het woord. De glasvezelverbinding brengt ons verder."

Het belang van glasvezel

De ondernemers op bedrijventerrein De Kampen in Hedel kunnen nog dit jaar profiteren van de voordelen van glasvezel. Supersnel, betrouwbaar en duurzaam internet is van groot belang voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. De komst van glasvezel draagt bij aan de ontwikkeling van dit bedrijventerrein. Toine Nettenbreijers, wethouder van de gemeente Maasdriel, zegt hierover: “Na het aansluiten van woningen op glasvezel, is het nu de beurt aan de bedrijventerreinen. Daarmee zetten we weer een belangrijke stap in de digitalisering van onze gemeente. Dit versterkt onze infrastructuur en stimuleert economische groei.”

Vrijblijvende glasvezelaansluiting en open netwerk

De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in een pand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Ondernemers die nog geen toestemming hebben gegeven voor het aansluiten van hun pand kunnen dit doen via de website van Glaspoort. Ondernemers die direct gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels bijna 30 serviceproviders actief op dit open netwerk.

Op de foto van links naar rechts: Danielle Vos - van Rijnsbergen, wethouder van de gemeente Maasdriel Toine Nettenbreijers en Tom Benner van Glaspoort

Maasdriel