Eerste woning in Hoogeveen Oost aangesloten op het glasvezelnetwerk
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Eerste woning in Hoogeveen Oost aangesloten op het glasvezelnetwerk

Afgelopen maandag heeft Glaspoort de eerste woning in de wijk Wolfsbos in Hoogeveen Oost aangesloten op glasvezel. De bewoners konden ook gelijk gebruikmaken van de snelle internetverbinding. Glaspoort is voornemens om in het derde kwartaal van 2022 alle 6.000 woningen aangesloten te hebben op het glasvezelnetwerk.

In september is er een start gemaakt met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de straten van Hoogeveen Oost. In de afgelopen periode is 9,2 kilometer gegraven en 15 kilometer aan glasvezel in de grond gestopt. De wijk Wolfsbos is zo goed als klaar met de aanleg van het netwerk. De werkzaamheden zijn nu ook gestart in de wijk Krakeel. In het eerste kwartaal van volgend jaar hoopt Glaspoort de aanlegwerkzaamheden van het netwerk af te kunnen ronden.

Tevreden bewoners en goede samenwerking met de gemeente

De inwoners van de wijk Wolfsbos zijn tevreden met de werkzaamheden van Glaspoort. Zo krijgt de inwonerstevredenheid een 7,5. Om de inwoners te bedanken voor de waardering en om de eerste inwoner te feliciteren met de glasvezelaansluiting, zijn er door Glaspoort op maandag 15 november bloemen overhandigd aan de aanwezigen.  Binnen het project werkt Glaspoort nauw samen met de toezichthouders van de gemeente. Zij zien erop toe dat de werkzaamheden met de juiste kwaliteit en binnen de gemaakte afspraken worden uitgevoerd.

Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in de woning is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee.  Bewoners die meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het netwerk van Glaspoort.