Heemstede krijgt glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Heemstede krijgt glasvezel van Glaspoort

Heemstede wordt aangesloten op glasvezel. De komende jaren worden 13.000 huishoudens voorzien van sneller internet.

Het project zit nog in de voorbereidende fase. In de maand november worden de bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. De werkzaamheden starten vanuit de glasvezelwijkcentrale gelegen in het centrum van Heemstede.

Planning

Onze aanlegpartner in Heemstede is Kodar. In de maand november beginnen de eerste graafwerkzaamheden. Het startpunt is de glasvezelwijkcentrale gelegen in het centrum van Heemstede. Hierna volgt de voormalig buurtschap De Glip in het zuiden van Heemstede. We verwachten eind januari 2022 in dit gebied de eerste huisaansluiting te plaatsen. Daarna volgt de rest van Heemstede ten noorden en westen gelegen van het Groenendaalse Bos. Inwoners van Heemstede worden door Glaspoort en de aannemer vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden.

Versnelde uitrol van glasvezel

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.