Hollands Kroon krijgt in 2023 glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Hollands Kroon krijgt in 2023 glasvezel van Glaspoort

Glaspoort gaat in een groot aantal dorpen in de gemeente Hollands Kroon glasvezel aanleggen. Het betreft de dorpen Brasingerhorn, Breezand, Den Oever, Kolhorn, Lutjewinkel, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Slootdorp, ’t Veld, Wieringerwaard, Winkel en Zijdewind. De gemeente Hollands Kroon heeft hiervoor de vergunning verleend.

Glaspoort gaat glasvezel aanleggen zonder dat dit afhangt van een minimaal aantal deelnemers. Naar verwachting start Glaspoort in 2023 met de voorbereidende werkzaamheden. De volgorde van de uitrol wordt nader bepaald. Inwoners worden vooraf per brief geïnformeerd wanneer de uitrol start. Eind deze week ontvangen inwoners van bovengenoemde dorpen een flyer met meer informatie over Glaspoort.

Kosteloze glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

De aanleg van de glasvezelaansluiting is kosteloos. Er zijn dus geen kosten verbonden aan het geven van toestemming voor de aanleg. Ook inwoners die al een glasvezelaansluiting hebben, kunnen toestemming geven. Daarnaast zijn bewoners niet verplicht om een abonnement af te sluiten. Indien zij wel meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Over Glaspoort

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met die joint venture versnelt zij de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort is iedereen klaar voor de toekomst.