Midden-Groningen wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Midden-Groningen wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort

Gemeente Midden-Groningen heeft een samenwerkingsovereenkomst met Glaspoort getekend waarin de ambities zijn vastgelegd om 21 dorpen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Glaspoort start begin volgend jaar met de uitrol van glasvezel. Het doel is om in het eerste kwartaal van 2024 vrijwel alle woningen aangesloten te hebben op het snelle glasvezelnetwerk.

Aannemer Allinq zal in opdracht van Glaspoort ruim 14.000 woningen in de dorpen Muntendam, Foxhol, Froombosch, Harkstede, Hellum, Kiel-Windeweer, Kolham, Kropswolde, Meeden, Meerwijck, Noordbroek, Overschild, Sappemeer Noord, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen, Slochteren, Tjuchem, Westerbroek, Wolfsbarge en Zuidbroek gaan voorzien van een kosteloze aansluiting op het glasvezelnetwerk. In totaal wordt circa 275 kilometer glasvezelkabel aangelegd.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “We zijn verheugd dat we samen met de Gemeente Midden-Groningen een overeenkomst hebben getekend voor de aanleg van ons supersnelle glasvezelnetwerk. Via ons netwerk bieden vele bekende serviceproviders zoals KPN, Youfone, Budget, Solcon en Freedom Internet hun diensten aan, waardoor de keuzevrijheid voor de inwoners van Midden-Groningen sterk verbetert!”

Kosteloze glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

De aanleg van de glasvezelaansluiting is kosteloos. Er zijn dus geen kosten verbonden aan het geven van toestemming voor de aanleg. Ook inwoners die al een glasvezelaansluiting hebben, kunnen toestemming geven. Daarnaast zijn inwoners niet verplicht om een abonnement af te sluiten. Indien zij wel meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.


Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture versnelt Glaspoort de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort is men klaar voor de toekomst.