Glaspoort gaat acht bedrijventerreinen in Nijmegen aansluiten op glasvezel
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glaspoort gaat acht bedrijventerreinen in Nijmegen aansluiten op glasvezel

Nijmegen,  27-06-2022 – De gemeente Nijmegen en Glaspoort ondertekenden op 14 juni een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is de ambitie vastgelegd om acht bedrijventerreinen in Nijmegen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort.  Het betreft Bedrijvenpark Lindenholt, Westkanaaldijk, Winkelsteeg, Bijsterhuizen ||, Oost-Kanaalhavens, Bedrijventerrein Mercator Incubator, GGD en Noord-Kanaalhavens. Naar verwachting zal in 2023 gestart worden met de eerste voorbereidende werkzaamheden.

Martin Wanschers, COO van Glaspoort: “We zijn zeer verheugd om de verschillende bedrijventerreinen in Nijmegen aan te gaan sluiten op glasvezel. Met glasvezel van Glaspoort zorgen we ervoor dat zakelijk Nijmegen aan wordt gesloten op hèt netwerk van de toekomst: glasvezel. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking.”

De ondernemers van de betreffende bedrijventerreinen worden vooraf geïnformeerd. Eventuele overlast wordt tot een minimum beperkt.

Vrijblijvende glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Toestemming geven voor en het verkrijgen van een glasvezelaansluiting is vrijblijvend. Ook al heb je al een glasvezelaansluiting of een abbonement. Glaspoort heeft geen verplichting om een abonnement af te sluiten. Indien bewoners of bedrijven een abonnement willen afsluiten kan dat direct maar ook later, bijvoorbeeld als je nog een lopend contract hebt bij een andere telecomaanbieder. Bewoners en bedrijven kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, i4Networks, PetitVerbindt, Solcon en Kliksafe. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.