Slikkerveer en Bolnes in de gemeente Ridderkerk krijgen glasvezel
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Slikkerveer en Bolnes in de gemeente Ridderkerk krijgen glasvezel

Slikkerveer en Bolnes in de gemeente Ridderkerk zullen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Woensdag 15 december hebben de gemeente Ridderkerk en Glaspoort een samenwerkingsovereenkomst getekend. Glaspoort begint met de voorbereidingen van de uitrol in 2023.

Snel, stabiel en duurzaam internet

Supersnel en betrouwbaar internet wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Met glasvezel wordt data verstuurd met nagenoeg de snelheid van het licht. Daarnaast is glasvezel stabieler, betrouwbaarder en verbruikt het minder energie. Een glasvezelinternetverbinding biedt de beste up- en downloadsnelheden en is dus klaar voor een nog snellere toekomst.  

In het persbericht van de Gemeente Ridderkerk geeft Wethouder Marten Japenga aan dat hij blij is met de overeenkomsten: “Na eerdere pogingen kunnen we nu een flinke stap zetten op weg naar een moderne, toekomstbestendige infrastructuur op telecomgebied. De providers gaan ook andere aanbieders benaderen, zodat ook providers als Kliksafe gebruik kunnen gaan maken van het netwerk. Dat maakt het glasvezelnetwerk voor veel Ridderkerkers een aantrekkelijke optie.’’

Versnelde uitrol van glasvezel

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.