Bedrijventerreinen in Wageningen krijgen een razendsnel glasvezelnetwerk
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Bedrijventerreinen in Wageningen krijgen een razendsnel glasvezelnetwerk

Bedrijventerreinen Nudepark en Rijnhaven krijgen een razendsnel glasvezelnetwerk dankzij Glaspoort. In totaal wordt ruim 10 kilometer gegraven en wordt 68 kilometer aan glasvezel uitgerold om de bedrijven te voorzien van een glasvezelaansluiting. Dit betekent dat ondernemers in deze gebieden kunnen profiteren van snel en betrouwbaar internet, wat essentieel is voor hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Begin 2024 zal gestart worden met de aanleg. Dit is goed nieuws voor de ondernemers in dit gebied, omdat zij binnenkort ook kunnen profiteren van de voordelen van glasvezelinternet. Glaspoort levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de gemeente Wageningen door de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit stimuleert niet alleen de lokale economie, maar draagt ook bij aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de gemeente.

Vrijblijvende glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort
Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in het bedrijfspand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien ondernemers meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de bijna 30 serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Op de website van Glaspoort staat een overzicht van alle serviceproviders, waaronder Odido, Vodafone zakelijk en Plinq.