Badplaats Zandvoort wordt aangesloten op glasvezel
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Badplaats Zandvoort wordt aangesloten op glasvezel

ZANDVOORT, 26 april 2022 – Ruim 9500 huishoudens in Zandvoort worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Eind mei wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Naar verwachting wordt medio augustus het eerste adres aangesloten. Het laatste adres wordt in het voorjaar van 2023 aangesloten. Tevens wordt bedrijventerrein Rond de Remise aangesloten.

Aannemer Selecta voert de werkzaamheden uit in opdracht van Glaspoort. In totaal wordt ongeveer 73 km gegraven en ongeveer 150 km aan glasvezel uitgerold om inwoners van Zandvoort te voorzien van snel internet. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt om overlast tot een minimum te beperken. Dat geldt zeker ook voor de zomer wanneer veel badgasten naar Zandvoort komen.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Zandvoort staat bij het grote publiek bekend als badplaats en natuurlijk vanwege het racecircuit waar hoge snelheden worden behaald. Met ons glasvezelnetwerk brengen we deze hoge snelheden ook bij de inwoners van Zandvoort thuis. Met een glasvezel aansluiting van Glaspoort kan iedereen straks internetten met de snelheid van het licht. Wij kijken dan ook uit naar een succesvolle uitrol van ons glasvezelnetwerk en tevreden inwoners.”

Glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.