Glaspoort bereikt 100.000 glasvezelaansluitingen
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Glaspoort bereikt 100.000 glasvezelaansluitingen

Deze week is door Glaspoort de 100.000ste glasvezelaansluiting aangelegd. In 2021 werd de ambitie om 70.000 aansluitingen te realiseren in het eerste jaar, al ruimschoots behaald. Glaspoort timmert dan ook hard aan de weg om de komende jaren 1,2 miljoen huishoudens en bedrijventerreinen te voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel.

Glaspoort timmert aan de weg

Martin Wanschers, COO Glaspoort: ‘De 100.000ste aansluiting is een mooie mijlpaal waar we graag bij stilstaan. We zijn verheugd dat we elke dag steeds meer bedrijven en huishoudens kunnen voorzien van supersnel internet. Daarnaast zijn we trots dat we een duurzame bijdrage kunnen leveren aan de digitalisering van Nederland. Op naar de volgende 100.000 aansluitingen!’

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP, twee oer-Hollandse bedrijven die samen investeren in de digitalisering van Nederland. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland, juist in de gebieden die anders achteraan in de rij zouden staan. Op dit moment wordt er in meerdere gemeenten gewerkt aan de uitrol van het glasvezelnetwerk. Op het moment is in onder andere Friesland en Noord-Holland de uitrol door Glaspoort al in meerdere dorpen gestart. Ook worden bedrijventerreinen in Noord-Brabant en Drenthe voorzien van glasvezel door Glaspoort.

Voordelen glasvezel van Glaspoort

Glaspoort wil graag iedereen van een glasvezelaansluiting voorzien. De aanleg van de glasvezelaansluiting is dan ook kosteloos en er zijn geen verplichtingen. Eindgebruikers hoeven alleen goedkeuring te geven voor de aanleg en toegang tot de meterkast. Vervolgens kunnen zij zelf bepalen of en wanneer zij daadwerkelijk gebruik gaan maken van de aansluiting. Daarvoor kan men een abonnement afsluiten bij één van de telecom aanbieders op het netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 22 telecom aanbieders actief waaronder KPN, Youfone, Budget, XS4All, Freedom, Kliksafe, Plinq en Solcon. Eindgebruikers hebben dus ruime keuze voor hun nieuwe supersnelle internetabonnement.