Glaspoort realiseert eerste glasvezelaansluitingen in nieuwbouwwoningen
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Glaspoort realiseert eerste glasvezelaansluitingen in nieuwbouwwoningen

Glaspoort, bouwer en beheerder van glasvezelnetwerken, is gestart met de realisatie van glasvezel in nieuwbouwwoningen. Hierdoor kunnen bewoners bij het betrekken van de woning direct gebruikmaken van een actieve glasvezel verbinding.

De komende jaren wil Glaspoort nieuwbouwwoningen nog vóór oplevering van een glasvezelverbinding voorzien. Dit is belangrijk voor de connectiviteit en de behoeften van nu en de toekomst. Denk aan diensten als het streamen van films en series, maar ook het monitoren van de opbrengst van zonnepanelen. Hierdoor zijn de woningen direct toekomstbestendig.

De aanleg van glasvezel in nieuwbouwwijken is een omvangrijke en complexe opgave. Glaspoort werkt hierom samen met Allinq, een partner met jarenlange ervaring in de telecommarkt. De samenwerking heeft als doel om de aanleg van glasvezel in nieuwbouwwijken zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen.

"Optimale connectiviteit is essentieel voor onder andere de smart home toepassingen in nieuwbouwwoningen", zegt Martin Wanschers, COO van Glaspoort. "Onze ambitie is om nieuwbouwwoningen van glasvezel te voorzien, nog voordat de bewoner de sleutel krijgt."

Verdere digitalisering van Nederland
Nieuwbouwwoningen worden niet meer op het kopernetwerk aangesloten. Glasvezel is hiervoor het alternatief. Glaspoort gaat nieuwbouwwoningen van glasvezel voorzien en zet daarmee een belangrijke stap in de verdere digitalisering van Nederland.

Glasvezel op rol